Spomladanski namaz s čemažem in mladim peteršiljem

Ta namaz je pa tako njamsi in tako preprost, da ga morate poskusiti. Ko sem se odločila, da bom iz svoje prehrane izločila mleko in mlečne izdelke, sem razmišljala o tem, ali bom kaj pogrešala kislo smetano in skuto, ki sem ju imela zelo rada. In zato me vedno znova razveseli, ko najdem kakšno zanimivo kombinacijo, ki ne, da nadomesti tisto, česar ne jem, temveč prinese na moj jedilnik novo svežino in bogastvo okusov.

Za zajtrk ali malico si rada kaj namažem na kruh. Kolikor zmorem se izogibam kupovanju namazov, ker vem, kako preprosto jih je narediti doma in kako dobri so. Ena izmed zelo preprostih in hitrih variant je namaz iz tofuja. Ko imam enkrat osnovo, po navdihu dodajam začimbe, dišavnice ali različno zelenjavo.

200 g tofuja iz biološke pridelave

1-2 žlički ume su

limonin sok polovice limone iz biološke pridelave

2-3 žlice olivnega olja

Kadar želim konsistenco namaza bolj podobno skuti, tofu samo zdrobim med prsti v skledo. Ostale tri sestavine vmešam z žlico. Odvisno od tega, kako vlažen je tofu, je treba dodati več ali manj olivnega olja (včasih sem dodajala tudi žlico ali dve sojine smetane). Kadar pa želim gladko teksturo, podobno kremi, vse skupaj zmiksam v malem mikserju paličnega mešalnika.

Za spomladanski namaz sem v pripravljeno osnovo z žlico zamešala

2 žlici drobno sesekljanega mladega peteršilja in

2 žlici nasekljanega čemaža.

Spomladansko njamsi!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s